Iranul a suspendat o serie de angajamente asumate în cadrul acordului nuclear

186
Iranul a suspendat o serie de angajamente asumate în cadrul acordului nuclear - iranul-1557951655.jpg

Articole recomandate

Iranul a suspendat oficial unele dintre angajamentele asumate în cadrul acordului nuclear din 2015 cu puterile mondiale, în baza unui ordin dat de Consiliul securității naționale de la Teheran, a declarat, ieri, agenției ISNA, un oficial iranian informat, transmite Reuters. 


Iranul a notificat săptămâna trecută China, Franța, Germania, Rusia și Marea Britanie în legătură cu decizia sa de a înceta îndeplinirea unora dintre aceste angajamente, la un an după ce SUA s-au retras unilateral din acord și au reinstituit sancțiuni împotriva Teheranului. 


În cadrul acordului, Teheranul putea produce o cantitate de până la 300 kilograme de uraniu îmbogățit la nivelul utilizării în scopuri civile și putea deține un stoc de 130 de tone de apă grea, cantitățile peste aceste limite putând fi depozitate în exteriorul țării sau vândute. 


Oficialul citat din cadrul organizației nucleare iraniene a menționat că s-a decis anularea limitelor în ce privește producerea de uraniu îmbogățit și apă grea. 
Până în acest moment, gesturile Iranului nu par să încalce acordul nuclear, dar Iranul a avertizat că, dacă puterile mondiale nu iau în termen de 60 de zile măsuri pentru a proteja economia iraniană de sancțiunile SUA, va începe să îmbogățească uraniu la nivel superior. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5197 secunde