Inundații fără precedent în Franța. Mai multe persoane au murit

241
Inundații fără precedent în Franța.  Mai multe persoane au murit - inundatiifranta-1539604418.jpg

Articole recomandate

Cel puțin șase persoane au murit în inundații, în departamentul Aude, în sudul Franței, plasat în alertă de cod roșu de către Météo-France, din cauza unor ploi puternice, a anunțat luni prefectura, relatează Reuters.

Actualele inundații, care au făcut deja șase morți, sunt fără precedent din 1891. Revărsarea râului în Valea Aude a atins un nivel fără precedent din 1891, de "aproape șapte metri", au informat responsabili locali.

Potrivit Reuters, în noaptea de duminică spre luni s-au înregistrat peste 180 de milimetri de apă de ploaie. În comuna Trèbes, râul Aude a crescut până la șapte metri. El ar putea să atingă șase metri la Puichéric, a anunțat prefectura pe Twitter.

"Cel puțin o persoană a fost luată de ape, în timp ce dormea. În cazul celorlalte, circumstanțele nu au fost întru totul clarificate", a declarat la BFMTV prefectul din Aude, Alain Thirion.

"În unele dintre aceste comune, accesul salvatorilor este aproape imposibil, pentru că nu se poate intra cu vehicule sau ambarcațiuni. Puterea apei este prea mare", a adăugat el.

Șase elicoptere vor fi trimise în zonă imediat ce condițiile meteorologice vor permite acest lucru. Securitatea Civilă urmează să trimită de asemenea întăriri. Pentru moment, serviciile de salvare au efectuat 200-250 de intervenții în acest sector, a pecizat prefectul.

"Dar ceea ce e mai rău abia urmează în aceste comune, pentru că fenomenul meteo nu s-a terminat", a adăugat el. Continua să plouă toată luni dimineața și să aibă loc inundații.

Toate școlile, colegiile și liceele din departament au fost închise. "Trebuie să se înțeleagă mesajul că (oamenii) nu trebuie să iasă din case (...). Trebuie să se aștepte ca fenomenul meteo să se termine", a insistat prefectul. Météo France preconizează că aceste intemperii "excepționale" vor mai dura.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4812 secunde