Înregistrare compromițătoare pentru Trump! Va influența procesul demiterii?

154
Înregistrare compromițătoare pentru Trump! Va influența procesul demiterii? - 1-1580042917.jpg

Articole recomandate

O înregistrare audio în care Donald Trump ar cere demiterea ambasadoarei americane în Ucraina a fost publicată de postul ABC News. Aceasta este un personaj important în ancheta care a dus la punerea sub acuzare și deschiderea procesului pentru demiterea președintelui SUA, relatează Digi 24.

Înregistrarea ar fi fost făcută în aprilie 2018. Vocea care ar fi a liderului SUA cere demiterea ambasadoarei americane în Ucraina. În cazul în care se va confirma autenticitatea înregistrării, atunci va fi mai clar faptul că apropiații lui Donald Trump au încercat să o demită pe Marie Yovanovitch. Aceasta era considerată un obstacol în eforturile administrației de a presa Ucraina să-l investigheze pe Joe Biden, posibil contracandidat al lui Trump în alegerile prezidențiale din toamnă.

Procedura de punere sub acuzare a președintelui Statelor Unite a intrat în ultima sa fază, marți, după ce articolele votate în Camera Reprezentanților au ajuns în Senat, au fost citite, iar procesul politic care va decide soarta lui Donald Trump la Casa Albă a început deja de câteva zile. Impeachment-ul sau procedura de punere sub acuzare este o procedură înscrisă în Constituția americană prin care Congresul poate, în urma unei investigații, să acuze un oficial al puterii executive de "infracțiuni și delicte grave" și apoi să îl demită în urma unui proces politic. Prerogativa de acuzare aparține Camerei Reprezentanților, în timp ce prerogativa judecării cazului aparține Senatului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8722 secunde