Începe Festivalul Internațional de la Berlin. Află cine participă la cea de-a 67-a ediție din partea României

117
Începe Festivalul Internațional de la Berlin. Află cine participă la cea de-a 67-a ediție din partea României - ursuldeaur1-1486571399.jpg

Articole recomandate

Festivalul Internațional de Film de la Berlin va lua startul joi, 9 februarie. În cadrul ediției de anul acesta a celui mai mare festival public de film din lume vor fi proiectate 399 de filme, la care se adaugă alte aproximativ 700 de producții, prezentate în cadrul European Film Market, piață europeană de film pentru profesioniștii industriei. 


Dintre acestea, 18 filme, din tări precum România, Franța, Finlanda, Germania, Marea Britanie, Japonia, Portugalia, Chile, Coreea de Sud sau Polonia concurează în competiția principală a festivalului pentru unul din trofeele Berlinalei, potrivit ICR Berlin. 


Anul acesta juriul internațional care va decerna Ursul de Aur și Ursul de Argint este prezidat de regizorul și scenaristul Paul Verhoeven, avându-i în componența sa pe: producătorul Dora Bouchoucha Fourati (Tunisia), artistul Olafur Eliasson (Danemarca), actrițele Maggie Gyllenhaal (USA) și Julia Jentsch (Germania), actorul și regizorul Diego Luna (Mexic), și regizorul și scenaristul Wang Quan'an (China). 


La cea de-a 67-a ediție România participă în competiția principală cu lungmetrajul "Ana, mon amour", în regia lui Călin Peter Netzer. Acesta are deja în palmares un Urs de Aur, obținut la ediția din 2013 a Berlinalei cu filmul "Pozitia copilului". 


România este reprezentată de asemenea în cadrul "Berlinale Talents" de regizoarele Ilinca Călugăreanu și Ioana Mischie, actorul Alexandru Potocean, producătoarea Andra Popescu, operatoarea Carmen Tofeni, distribuitorul de film Matei Trută și scenaristă Monica Stan, în programul "Shooting Star" de actorul Tudor Aaron Istodor, precum și de proiectul de film "Căprioara", în regia lui Bogdan George Apetri, în cadrul "Co-production Market". 


De asemenea, în cadrul "LOLA at Berlinale" – proiect organizat în colaborare cu Academia Germană de Film, va fi proiectat filmul "Die Reise mit Vater" ("La drum cu tata") în regia Ancăi M. Lăzărescu. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Decembrie 2016
Stire din Actual : Noi arestări legate de atacul de la Berlin
Marţi, 20 Decembrie 2016
Stire din Actual : HAOS LA BERLIN după ATACUL SÂNGEROS
Pagina a fost generata in 3.4386 secunde