Haos în Insulele Canare! Mii de români afectați

336
Haos în Insulele Canare! Mii de români afectați - ddd-1582575526.jpg

Articole recomandate

Este stare de alertă în Insulele Canare, unde locuiesc 11.000 de români: o furtună de nisip a lovit paradisul tropical. Mii de pasageri au rămas blocați în aeroporturi, școlile au fost închise, iar marele carnaval din Las Palmas a fost anulat. Oamenii sunt îndemnați să nu iasă din case, relatează Observator. O româncă din zonă spune că "este insuportabil! Insuportabil! Nu există măști. Am căutat măști în sud, în Tenerife și nu există! Nu există. Cum e posibil? Ajutor".

Nisipul adus din Sahara a colorat cerul în Insulele Canare. Este cea mai puternică furtună din ultimele patru decenii. Din cauza rafalelor care au atins 150 de kilometri pe oră, zeci de palmieri au fost doborâți, iar mai multe mașini au fost avariate. Într-o alimentară din Grand Canaria, tavanul s-a prăbușit.

Furtuna de nisip a dat peste cap și planurile turiștilor. În acest weekend, toate zborurile din Insulele Canare au fost suspendate. Potrivit autorităților, aproximativ 14.000 de pasageri au rămas blocați în aeroporturi. Furtuna de nisip a dus la amânarea carnavalului din Las Palmas, iar toate școlile au fost închise.

Din cauza temperaturilor extreme, locuitorii din Gran Canaria s-au confruntat și cu incendii de vegetație. Mii de oameni au fost evacuați din calea flăcărilor, printre care și câteva familii de români.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8041 secunde