Giuseppe Conte, propus pentru funcția de premier al Italiei

143
Giuseppe Conte, propus pentru funcția de premier al Italiei - giuseppe-1526994633.jpg

Articole recomandate

Avocatul și profesorul de drept Giuseppe Conte (54 de ani) este propunerea noii coaliții populiste formate din Mișcarea 5 Stele (M5S) și Liga (extrema-dreaptă) pentru funcția de prim-ministru al Italiei, a anunțat, luni seară, liderul M5S, Luigi Di Maio, relatează AFP.

Conte, necunoscut marelui public și până în prezent străin de arena politică din Italia, s-a născut în 1964, la Volturara Appula, o comună cu circa 500 de locuitori situată în Puglia (sudul Italiei).

Înaintea alegerilor parlamentare din 4 martie, M5S îl prezentase pe Giuseppe Conte drept posibil ministru însărcinat cu debirocratizarea administrației publice italiene. CV-ul său publicat pe website-ul M5S se întinde pe 12 pagini și menționează perioade de studii și cercetări în cele mai prestigioase universități ale lumii. A predat la universități din insula Sardinia, la Roma, Florența și în Malta, iar în prezent ține cursuri de drept privat la Florența și are un birou de avocatură la Roma.

Conte a fost membru al Agenției spațiale italiene, consultant juridic al Camerei de comerț a Romei și membru al comitetului de supraveghere al mai multor firme de asigurări.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4324 secunde