Germania face apel la solidaritate internațională în contextul pandemiei

244
Germania face apel la solidaritate internațională în contextul pandemiei - germania-1585146857.jpg

Articole recomandate

Ministrul german de Externe, Heiko Maas, face apel la solidaritate internațională în contextul pandemiei de coronavirus, informează DPA.

"Eforturile naționale care ni se cer tuturor acum nu trebuie să conducă la o spirală a egoului național", a afirmat Maas, înaintea unei întrevederi G7 programată pentru miercuri. "Prioritatea guvernului german este să ne coordonăm acțiunile cu parteneri din întreaga lume și să arătăm solidaritate acolo unde avem posibilitatea să facem asta", a declarat el.

Miniștrii de Externe ai celor mai mari șapte economii ale lumii, reunite în G7, au avut, ieri, o videoconferință de patru ore, unul dintre principalele subiecte fiind răspândirea rapidă a coronavirusului.

Un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății a declarat, marți, că SUA riscă să devină noul epicentru al pandemiei, în timp ce Italia este cea mai lovită țară la nivel mondial, înregistrând cel puțin 6.820 de decese.

Maas a spus că țările G7 au fost lovite mai puternic de coronavirus decât majoritatea lumii, deși pandemia a izbucnit în China, la sfârșitul anului trecut. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.428 secunde