Germania cere Iranului să elibereze petrolierul britanic: Escaladarea tensiunilor ar fi foarte periculoasă

116
Germania cere Iranului să elibereze petrolierul britanic: Escaladarea tensiunilor ar fi foarte periculoasă - stenaimpero-1563696877.jpg

Articole recomandate

Germania denunță sechestrarea de către Iran a unui tanc petrolier britanic în zona Strâmtorii Ormuz și a avertizat că această acțiune exacerbează în mod periculos situația deja tensionată din regiune, scrie New York Times. 


"Îndemnăm Iranul să elibereze imediat (...) nava și echipajul ei", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Berlin. O escaladare suplimentară a tensiunilor "ar fi foarte periculoasă și ar submina toate eforturile în desfășurare pentru găsirea unei soluții la criza actuală", a adăugat oficialul german. 


Gardienii Revoluției din Iran au anunțat, vineri, capturarea unui petrolier britanic în Strâmtoarea Ormuz. 


Nava Stena Impero a fost oprită de Gardienii Revoluției pentru "nerespectarea codului maritim internațional, la solicitarea Autorității portuare și maritime din provincia Hormuzgan".


Autoritățile britanice au transmis că nu au reușit să intre în contact cu nava Stena Impero, care "se îndreaptă în nord, spre Iran" și are 23 de persoane la bord.


Presa de stat iraniană, care a publicat un nou video din timpul capturării navei Stena Impero, a anunțat că petrolierul a fost reținut în urma unui incident în care a fost implicată o barcă de pescuit și pentru că ar fi încălcat reglementările internaționale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7447 secunde