Furtuna tropicală care se îndrepta spre Japonia s-a transformat într-un super-taifun

174
Furtuna tropicală care se îndrepta spre Japonia s-a transformat într-un super-taifun - furtuna-1570532641.jpg

Articole recomandate

Un puternic taifun care amenință Japonia și-a schimbat traiectoria și se îndrepta marți spre Tokyo și zonele învecinate, informează Agerpres. Hagibis a evoluat rapid de la stadiul de furtună tropicală la cel de super-taifun, după ce viteza vântului a crescut cu peste 160 km pe oră în doar 24 de ore, potrivit CNN.

Această intensificare rapidă a vitezei vântului nu s-a mai produs în cazul unui astfel de fenomen meteorologic din 1996.

În prezent, acest super-taifun se află în apropierea Insulelor Mariane de Nord, iar viteza vântului este de 260 km/oră, asemănătoare cu cea a unui uragan de categoria 5.

Taifunul Hagibis se îndrepta marți spre sud-estul Japoniei, către regiunea Tokyo și Yokohama, conform noilor prognoze emise de Agenția Meteorologică din Japonia (JMA). JMA a indicat că Hagibis "ar putea aduce rafale puternice de vânt și ploi abundente în sudul Japoniei la 12 și 13 octombrie".

Japonia va fi lovită de Hagibis peste 5 zile. Prognoza meteo estimează contactul sâmbătă dimineață, cu rafale de vânt echivalente cu cele ale unui uragan de categoria 3. Cu toate acestea, Joint Typhoon Warning Center a anunțat că nu are încredere în prognozele anterioare și că acest super-taifun trebuie monitorizat cu atenție în zilele următoare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.536 secunde