Franța încurajează un control real al armamentului

181
Franța încurajează un control real al armamentului - frantaregreta-1564946360.jpg

Articole recomandate

Autoritățile franceze au făcut publice regretul lor în legătură cu neidentificarea unei soluții pentru menținerea în vigoare a tratatului nuclear INF, a cărui încetare, în opinia Parisului, "crește riscurile instabilității în Europa și erodează sistemul internațional de control al armamentului", transmite AFP.


"Franța regretă că nicio soluție nu a putut fi găsită pentru a menține în vigoare tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare (INF) și că Rusia nu a răspuns solicitărilor de explicații și nici apelurilor la o aplicare conformă a tratatului, transmise în mod repetat anul trecut" a declarat, într-un comunicat adjunctul purtătorului de cuvânt al ministerului de externe francez.


"Tratatul INF era un element central al arhitecturii de securitate europene și al stabilității strategice în Europa. Încetarea acestui acord sporește riscurile de instabilitate în Europa și erodează sistemul internațional de control al armamentului", se arată în luarea de poziție a Parisului.


Prin interzicerea utilizării rachetelor cu capacitatea nucleară având rază intermediară de acțiune (de la 500 la 5.500 km), tratatul INF a făcut posibilă eliminarea din Europa a rachetelor rusești SS20 și a celor americane Pershing.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2551 secunde