Fostul cancelar austriac Christian Kern renunță la viața politică

193
Fostul cancelar austriac  Christian Kern renunță  la viața politică - fostul-1538915472.jpg

Articole recomandate

Fostul cancelar austriac Christian Kern a anunțat, sâmbătă, că se retrage din viața politică, renunțând astfel și să candideze la succesiunea lui Jean Claude Juncker la președinția Comisiei Europene în 2019, candidatură pe care și-o anunțase cu mai puțin de o lună în urmă, transmite AFP.

Fostul cancelar austriac și-a explicat decizia în fața presei denunțând "meschinăria politicii interne" și lăsând să se înțeleagă că în Partidul Social Democrat Austriac (SPOe) din care provine nu a existat o unanimitate în privința candidaturii sale.

La 18 septembrie, Kern anunța că va deschide lista social-democrată din țara sa la europarlamentare, cu ambiția, potrivit anturajului său, de a fi candidatul socialiștilor europeni la succesiunea lui Jean-Claude Juncker în fruntea executivului european în 2019. El își anunțase în aceeași zi demisia de la conducerea Partidului Social Democrat.

Christian Kern (52 de ani) a devenit șeful social-democraților și cancelar al Austriei în mai 2016, rămânând în fruntea guvernului până în decembrie 2017, când, în urma pierderii alegerilor, șefia executivului a fost preluată de tânărul lider conservator Sebastian Kurz. Partidul acestuia a format o coaliție de guvernare cu Partidul Libertății (FPOe, extremă dreapta). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6659 secunde