Fost călău și lider al Stat Islamic, arestat în Turcia. Se angajase ca instalator de gaze

179
Fost călău și lider al Stat Islamic, arestat în Turcia. Se angajase ca instalator de gaze - 62110641-1593083743.jpg

Articole recomandate

Poliția antiteroristă turcă a arestat un fost călău al grupării jihadiste Stat Islamic (SI) în Siria care, după revenirea acestuia în civilie, s-a angajat ca instalator de gaze în Turcia, au raportat mass-media din această țară marți, informează AFP.

Acest cetățean sirian de 50 de ani, identificat sub numele de război "Abu Taki al-Shami", a fost arestat luni pe un șantier în regiunea Bursa, în nord-vestul Turciei, a raportat agenția de presă Anadolu, transmite Agerpres.

Mass-media turce au difuzat o înregistrare video în care suspectul poate fi văzut proaspăt ras, îmbrăcat cu pantaloni de lucru albiți de ipsos și cu o bonetă neagră, pe cale să fie ridicat de doi polițiști în uniformă de asalt.

Anadolu îl descrie pe individ ca pe un fost călău și un fost lider al SI în regiunea Deir Ezzor (estul Siriei).

Arestarea acestui individ a dus la reținerea marți, la Bursa, a altor trei persoane suspectate că au luptat în cadrul SI, potrivit Anadolu.

Gruparea jihadistă SI și-a menținut controlul vreme de mai mulți ani asupra unor vaste teritorii din Siria și Irak, până la înfrângerea sa militară anul trecut.

Turcia a fost multă vreme acuzată de aliații săi că nu luptă suficient împotriva jihadiștilor care doreau să ajungă în Siria traversând teritoriul său. După ce a fost lovită de mai multe atentate în 2015, Turcia și-a întețit însă arestările și destructurările de celule jihadiste.

Ankara îi trimite cu regularitate spre țările lor de origine pe candidații străini la jihad arestați pe teritoriul turc.

Sursa: Agerpres



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3186 secunde