Forțele navale ale SUA își instruiesc aliații pentru protejarea navigației în Golf

192
Forțele navale ale SUA își instruiesc aliații pentru protejarea navigației în Golf - fortele-1573085452.jpg

Articole recomandate

SUA desfășoară împreună cu aliații lor din Golf manevre menite să formeze mecanisme pentru protecția navigației în această regiune strategică pentru transportul mondial și teatru al unor atacuri asupra unor petroliere puse de Washington pe seama Iranului, relatează AFP. 


Aceste manevre de trei săptămâni, numite International Maritime Exercise (IMX), au început pe 21 octombrie și sunt pe locul doi ca anvergură în genul lor. Este cea de-a șasea ediție a IMX, care s-a desfășurat prima dată în 2012. 


Un total de 5.000 de militari participă la manevre, precum și 40 de nave și 17 avioane din 50 de țări. 


"Este pentru prima dată când participăm la IMX", a declarat șeful unei echipe saudite de geniști, Ali Ben Shreidi, aflat la bordul RFA Cardigan Bay, din cadrul Marinei regale britanice. 


Ofițerul participă împreună cu echipa sa de trei persoane la exercițiile zilei, consacrate deminării. "Suntem aici pentru a ne spori capacitățile și a ne împărtăși expertiza în lupta împotriva minelor, pentru a proteja navigația", a spus el. 


După atacurile din ultimele luni asupra unor petroliere în Golf, SUA au format o coaliție maritimă pentru a proteja navigația în această regiune esențială pentru aprovizionarea mondială cu petrol. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4188 secunde