Finlanda o propune pe Jutta Urpilainen pentru un post de comisar european

399
Finlanda o propune pe Jutta Urpilainen pentru un post de comisar european - finlanda-1560549632.jpg

Articole recomandate

Guvernul Finlandei a propus-o, joi, pe Jutta Urpilainen, fost ministru de Finanțe, drept candidat pentru un post de comisar european în viitorul executiv comunitar, relatează DPA. 


Fosta șefă a Partidului Social Democrat este parlamentar din 2003. Ea a fost ministru de Finanțe între 2011 și 2014 și a trebuit să se confrunte cu alte țări membre ale zonei euro în privința planurilor de salvare pentru Grecia. 


În 2008, ea a devenit prima femeie la conducerea social-democraților și, trei ani mai târziu, prima femeie ministru de Finanțe din Finlanda. A demisionat din funcția de ministru de Finanțe când a pierdut un vot pentru conducerea partidului în 2014. 
Succesorul său la conducerea partidului, Antti Rinne, a format, săptămâna trecută, o coaliție de centru-stânga din cinci partide după ce social-democrații au câștigat alegerile generale din aprilie. 


În vârstă de 43 de ani, Jutta Urpilainen s-a născut la Lapua, în centrul Finlandei, și are un masterat în educație la Universitatea Jyvaskyla. Înainte de a fi aleasă în parlament, ea a lucrat o perioadă ca profesoară. 
Jutta Urpilainen este prima femeie nominalizată de Finlanda pentru un post de comisar european. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3942 secunde