Festivitățile Anului Nou Chinezesc, anulate! Autoritățile au impus interdicții de călătorie

196
Festivitățile Anului Nou Chinezesc, anulate! Autoritățile au impus interdicții de călătorie - ddd-1579786346.jpg

Articole recomandate

Orașul Beijing a anunțat joi anularea popularelor festivități programate cu ocazia Anului Nou Chinezesc, din cauza epidemiei virale care a ucis deja 17 persoane în China, potrivit presei de stat chineze, citată de Agerpres. Vacanța de Anul Nou Chinezesc începe vineri și va dura o săptămână. Locuitorii din Beijing se reunesc de obicei cu această ocazie în număr foarte mare - uneori de ordinul sutelor de mii - în parcurile publice pentru a asista la tradiționalele dansuri ale leului și dragonului.

Alte evenimente de amploare sunt târgurile de Anul Nou organizate în jurul templelor chineze, a anunțat cotidianul Beijing Evening News într-un mesaj publicat pe platforma Weibo.

Alte două orașe din provincia Hubei au anunțat că au impus interdicții de călătorie în contextul în care noul coronavirus, care a infectat sute de persoane, continuă să se răspândească din Wuhan, capitala acestei provincii. Autoritățile chineze încearcă să prevină o răspândire și mai amplă a acestui virus potențial mortal, deoarece sute de mii de chinezi se pregătesc să călătorească în acest weekend pentru a fi alături de familiile și rudele lor cu ocazia sărbătorii de Anul Nou.

Șaptesprezece oameni au murit în China după ce au contractat virusul, potrivit statisticilor oficiale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5617 secunde