Felicitare datată din 1790, scoasă la licitație

160
Felicitare datată din 1790, scoasă la licitație - felicitare-1550047035.jpg

Articole de la același autor

O felicitare de sărbătoarea Sfântului Valentin, scrisă de mână, care se crede că ar fi cea mai veche din lume, va fi scoasă la licitație la Derbyshire, potrivit BBC.O felicitare de sărbătoarea Sfântului Valentin, scrisă de mână, care se crede că ar fi cea mai veche din lume, va fi scoasă la licitație la Derbyshire, potrivit BBC.Charles Hanson, de la casa Hansons Auctioneers din Etwall, Derbyshire, a spus că evalua o colecție de cărți poștale din perioadele victoriană și georgiană când a găsit felicitarea. 


Descriind felicitarea drept "ceva foarte special", Hanson a afirmat că datează din 1790, o perioadă în care a trăit romantica scriitoare Jane Austen. 


Felicitarea a fost estimată la prețul de 400 de lire sterline. Mesajul care se poate citi este: "Rămas bun, dulce turturică. Doar ție îți port dragoste. Și dacă nu poți fi a mea, nu-mi voi găsi liniștea!". 


Hanson a spus că trebuie "să fie cea mai veche felicitare de Sfântul Valentin care există". 


"Este delicată și emoționantă, fiind scrisă pe hârtie. De fapt, este o felicitare obișnuită cu desen pe față și poezia scrisă în interior", a spus el. 


Felicitarea este deteriorată pentru că a fost îndoită pentru a fi trimisă destinatarului. "Mesajul este unul din inimă, scris de mână, nealterat, profund emoționant". 


Scrisoarea este parte a unei colecții, a cărei proveniență este din Marea Britanie între anii 1949-1990. 
Se crede că ar fi prima felicitare pre-tipărită datată 1797, în timp ce vechile scrisori de Sfântul Valentin, în limba engleză, ar fi fost scrise în 1477. 


În Marea Britanie, Valentine's Day a început să fie sărbătorită în secolul al XVII-lea. 
Până la mijlocul secolului al XVIII-lea, prieteni și îndrăgostiți din toate clasele sociale făceau schimb de bilețele sau note de afecțiune. 


Sursa: News.ro




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 12 Februarie 2019
Stire din Actual : Captură record de solzi de pangolin
Pagina a fost generata in 1.5145 secunde