Extindere. UE și țările din Balcanii de Vest, reunite pentru o discuție sinceră

166
Extindere. UE și țările din Balcanii de Vest, reunite pentru o discuție sinceră - extindere-1581955988.jpg

Articole recomandate

Președintele Consiliului European, Charles Michel, i-a primit, duminică seară, la Bruxelles, pe liderii a șase țări din Balcanii de Vest candidate la aderarea la UE pentru o "discuție sinceră", în cursul unui dineu de lucru destinat să pregătească summitul de la Zagreb în luna mai, potrivit AFP.

"Sper într-o discuție sinceră, intensă și deschisă", a anunțat el într-o scurtă alocuțiune înainte de a-și primi invitații.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și șeful diplomației Josep Borrell au participat de asemenea la această reuniune informală, la fel ca premierul croat Andrej Plenkovic, a cărui țară asigură președinția semestrială a Uniunii Europene.

"Vom vedea cum să aprofundăm parteneriatul nostru cu aceste țări, să le consolidăm perspectivele europene și să semnalăm reformele pe care trebuie să le efectueze", a explicat Charles Michel.

"Este vorba despre angajarea unui dialog politic la cel mai înalt nivel cu Macedonia de Nord, Serbia, Kosovo, Albania, Muntenegru și Bosnia și de a înțelege așteptările lor înainte de a lansa pregătirile pentru summitul de la Zagreb, din 17 mai", a adăugat un responsabil european. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5006 secunde