Explozie la o televiziune din Atena. Oficialii greci vorbesc despre "un atac la adresa democrației"

191
Explozie la o televiziune din Atena. Oficialii greci vorbesc despre

Articole recomandate

O explozie puternică a distrus geamurile și birourile de la sediul SKAI TV din Atena, în ceea ce oficialii greci au numit "un atac la adresa democrației". Nimeni nu a fost rănit, scrie Reuters. SKAI este unul dintre cele mai importante posturi de televiziune din Grecia și face parte din trustul de media care include un post radio și este afiliat celui mai mare cotidian, Kathimerini.

Poliția a informat că un dispozitiv exploziv improvizat a fost detonat în apropiere de clădirea SKAI la ora locală 2.35 după două telefoane de avertizare către două instituții de presă. Televiziunea a informat că geamurile primelor șase etaje au fost sparte.

"Pagubele materiale sunt mari pe aproape toate etajele, cele mai mari fiind la etajele trei și patru, unde se află birourile angajaților", se arată într-un comunicat publicat pe site-ul televiziunii.

"Imaginile sunt sfâșietoare. Tavanul s-a prăbușit, geamurile au fost făcute bucăți", se mai precizează în comunicat.

Nimeni nu a revendicat atacul deocamdată. Atacurile la scară mică asupra companiilor, clădirilor statului, poliției și politicienilor sunt comune în Grecia, o țară cu un istoric bogat în violență politică.

Olga Gerovassili, ministrul pentru Protecția Cetățenilor din Grecia, a declarat că atacul a avut ca țintă democrația.

"Democrația este totuși protejată și nu se află în pericol", a precizat ea.

Jurnaliștii care prezentau matinalul transmiteau în direct din fața clădirii.

Corespondentul SKAI pentru poliție a precizat că dispozitivul conținea în jur de cinci kilograme de explozibil și a fost plasat pe o alee îngustă apropiată clădirii.

Imaginile video difuzate în presa locală arată un nor de fum care iese din clădire. Imaginile din interior arată geamurile sparte și birourile pline de bucăți de geam.

"Libertatea presei nu va fi terorizată de nimeni", a declarat Maria Spyraki, purtătoarea de cuvânt a partidului

Noua Democrație pentru SKAI, scrie romaniatv.net.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2646 secunde