Explozie de gaze într-un laborator unde se aflau virusuri periculoase de la pojar și până la Ebola

190
Explozie de gaze într-un laborator unde se aflau virusuri periculoase de la pojar și până la Ebola - mutantspanishflu600x330-1568705104.jpg

Articole recomandate

O explozie de gaz a provocat un incendiu într-unul dintre laboratoarele din Rusia, în care se aflau virusuri extrem de periculoase, de la pojar și până la Ebola, au informat autoritățile ruse.


Explozia s-a produs în timp ce se făceau reparații la etajul al V-lea al Centrului de Cercetare de Virologie și Biotehnologie din Koltsovo, în reginea Novosibirsk din Siberia, a confirmat instituția.


În laboratoarele centrului de cercetatre sunt depozitate arme biologice datând din perioada sovietică. După regimul sovietic, laboratorul s-a transformat în principalul centru de cercetare.

Un angajat al laboratorului a suferit arsuri de gradul al III-lea în urma exploziei care a aruncat structura de sticlă acentrului de cercetare. Suprafața care a fost spulberată de explozie se întinde pe aproximativ 30 de metri pătrați, informează The Guardian.

Autoritățile ruse au dat asigurări că în laboratorul unde s-a produs explozia nu se aflau în acele momente substanțe periculoase și că nu este afectată structura clădirii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5278 secunde