Europol extinde cooperarea internațională împotriva terorismului

239
Europol extinde cooperarea internațională împotriva terorismului - europol-1539263689.jpg

Articole recomandate

Agenția europeană de poliție Europol a semnat, ieri, un acord cu rețeaua forțelor speciale de poliție ATLAS pentru a asigura o cooperare internațională în caz de luări de ostatici, răpiri sau terorism în Europa, relatează AFP.

Semnarea acordului a avut loc în marja unei serii de exerciții antiterorism la scară extinsă în mai multe regiuni europene. Aceste exerciții includ diferite scenarii, printre care deturnarea unui avion la Madrid și o luare de ostatici în masă la metroul din Varșovia.

Înființată după atacurile de la 11 septembrie din SUA, rețeaua ATLAS reunește unități speciale de intervenție din cele 28 de state membre UE, precum și Islanda, Norvegia și Elveția.

Potrivit Catherinei De Bolle, director executiv Europol, acordul va aduce "o valoare adăugată la pregătirea forțelor de ordine și va permite sporirea securității tuturor cetățenilor europeni".

"Remarcăm o creștere în amploare a fenomenului crimei organizate în Europa și vedem și amenințarea terorismului. Trebuie deci să avem în orice moment un răspuns eficient al forțelor de ordine", a mai spus Catherine De Bolle. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.57 secunde