Epidemie de listerioză în Spania. Trei oameni au murit, iar cel puțin 222 s-au îmbolnăvit

207
Epidemie de listerioză în Spania. Trei oameni au murit, iar cel puțin 222 s-au îmbolnăvit - medic-1568647369.jpg

Articole recomandate

Trei oameni au murit, iar cel puțin 222 s-au îmbolnăvit de listerioză în Spania, unde se înregistrează cea mai amplă epidemie, a anunțat luni Organizația Mondială a Sănătății (OMS), potrivit Reuters. Listerioza este o infecție bacteriană transmisă prin alimente, iar în Spania izbucnirea epidemiei este asociată cu un producător de produse ambalate din carne de porc din sudul țării.


Epidemia, asociată cu un producător de produse ambalate din carne de porc din sudul Spaniei, afectează în special femeile și persoanele în vârstă de peste 65 de ani. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Andaluzia, unde se află fabrica respectivă, deținută de grupul Magrudis din Sevilla.


Toate produsele acestei fabrici au fost retrase de pe piață începând cu 1 mai, însă OMS atrage atenția că, întrucât produsele Magrudis sunt foarte populare și au o perioadă de valabilitate de trei luni după ce ajung pe rafturi, există probabilitatea semnalării unor noi cazuri de listerioză în săptămânile următoare.


"În plus, ținând cont de numărul mare de turiști din Spania și mai ales din Andaluzia, în special în timpul lunilor de vară, turiștii străini ar fi putut fi expuși acestui risc în timp ce produsele se aflau în magazine", spun reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății.


Ei precizează că perioada de incubație pentru infecția cu listeria poate fi de până la 70 de zile.


Conform sursei citate, cele trei decese au fost raportate în rândul unor persoane vârstnice. De asemenea, șase femei au suferit avorturi spontane care au fost asociate cu această epidemie.


Listerioza, o infecție bacteriană transmisă prin alimente, cauzează de obicei un disconfort ușor și poate fi tratată cu antibiotice. Specialiștii spun că listerioza se poate manifesta prin simptome asemănătoare gripei, precum febră, dureri musculare, greață, vomă și dureri gastrice. Boala poate fi fatală în cazuri severe, la femei gravide, bebeluși, persoane în vârstă și pacienți cu sistemul imunitar slăbit.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7353 secunde