Emmanuel Macron pune tunurile pe naționaliști

219
Emmanuel Macron pune tunurile pe naționaliști - emmanuel-1558465140.jpg

Articole recomandate

Președintele francez Emmanuel Macron a afirmat, luni, că vede pentru "prima dată o complicitate între naționaliști și interesele străine" pentru dezmembrarea Europei, vizându-l pe lobbyistul Steve Bannon, "apropiat puterii americane", precum și pe ruși, care "nu au fost niciodată atât de intruzivi", relatează AFP. 
"Nu pot fi decât tulburat. Nu trebuie să fim naivi. Dar nu confund statele și anumiți indivizi, deși grupurile de influență americane sau oligarhii ruși afișează relații apropiate cu guvernele", a adăugat Emmanuel Macron într-un interviu acordat presei regionale franceze. 
Alegerile organizate de la 23 la 26 mai în cele 28 de țări ale UE sunt "cele mai importante din 1979, pentru că Uniunea se află în fața unui risc existențial", a afirmat șeful statului francez. 
Extrema dreaptă naționalistă, conservatorii eurosceptici și populiștii intenționează să obțină un rezultat confortabil la aceste alegeri destinate să reînnoiască Parlamentul European. 
Estimările anunță 173 de deputați aleși sub culorile acestor formațiuni, față de 154 în PE actual, rezultat după alegerile din 2014, dintr-un total de 751 de locuri.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1967 secunde