Ea este femeia care a dat aproape două miliarde de euro pentru a scăpa de PUȘCĂRIE

195
Ea este femeia care a dat aproape două miliarde de euro pentru a scăpa de PUȘCĂRIE - 2c1e7cc49da64f3c8f4c2cab9bf96592-1561447007.jpg

Articole recomandate

Fiica fostului președintelui uzbec Islam Karimov, atotputernică la un moment dat apoi căzută în dizgrație și încarcerată, a anunțat că a plătit statului peste un miliard de euro, cerând să fie eliberată.


Gulnara Karimova, în vârstă de 46 de ani, fiica cea mare a președintelui mort în 2016 după mai mult de un sfert de secol la putere, a fost condamnată în 2017 la 10 ani de închisoare pentru fraudă, deturnare de fonduri și ascundere de valută atingând sume uriașe.


Anul trecut, sentința a fost comutată la cinci ani de arest la domiciliu, dar Karimova a fost trimisă înapoi la închisoare pentru a executa restul pedepsei după ce nu a respectat regimul arestului la domiciliu și a refuzat să plătească despăgubiri statului.

Într-un mesaj postat duminică pe Instagram, Gulnara Karimova a cerut scuze poporului acestei țări din Asia Centrală pentru "dezamăgirile pe care le-a provocat".

Fost diplomat și cântăreață pop, ea a susținut că peste un miliard de euro au fost transferați din "bunurile personale" către stat, pentru a "servi interesele bugetului republicii".

Ea a asigurat de asemenea că a renunțat la peste 600 de milioane de euro deținuți în bănci străine.


Avocatul elvețian al lui Karimova, Gregoire Mangeat, a confirmat că mesajul clientului său pe Instagram era "autentic", refuzând să comenteze conținutul său.

Soarta lui Gulnara Karimova a fost mult timp subiectul multor zvonuri. Justiția uzbecă a acuzat-o că face parte dintr-un grup criminal ce controlează active în douăsprezece țări, printre care proprietăți la Londra, în Dubai, un castel lângă Paris sau o vilă pe Coasta de Azur la Saint-Tropez.

Un timp prezentată drept succesoarea tatălui său în fruntea acestei foste republici sovietice, Gulnara Karimova a căzut în dizgrație după ce l-a comparat pe Islam Karimov cu Stalin și le-a atacat public pe mama și sora sa.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8709 secunde