Donald Tusk, dezlănțuit: E un loc special în Iad pentru cei ce au susținut Brexit-ul fără plan

217
Donald Tusk, dezlănțuit: E un loc special în Iad pentru cei ce au susținut Brexit-ul fără plan - donaldtusk-1549564714.jpg

Articole recomandate

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, i-a criticat dur pe cei care "au susținut Brexit-ul fără un plan", afirmând că aceștia au un loc anume în Iad. 


"M-am întrebat ce loc special există în Iad pentru cei care au promovat Brexit-ul fără să aibă măcar o schiță de plan care să poate fi aplicat în siguranță", a scris pe twitter Donald Tusk.


Mesajul dur al președintelui Consiliului European a venit într-un moment critic, în care data ieșirii din UE se apropie vertiginos, iar Marea Britanie cere, fără succes, renegocierea acordului încheiat cu UE, dar respins de parlamentul de la Londra.

Tusk s-a întâlnit cu premierul irlandez Leo Varadkar, împreună subliniind că termenii acordului deja încheiat nu vor fi modificați.

Premierul britanic Theresa May a ajuns la Bruxelles pentru a încerca totuși redeschiderea negocierilor, în încercarea de a obține mai apoi sprijinul parlamentarilor britanici.


Principala problemă rămâne statutul graniței dintre Republica Irlanda, stat care va rămâne în UE, și Irlanda de Nord, care va părăsi Uniunea odată cu regatul Unit.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0107 secunde