Declarații șoc în Parlamentul European: "Femeile trebuie să câștige mai puțin decât bărbații"

146
Declarații șoc în Parlamentul European:

Articole recomandate

Femeile trebuie să câștige mai puțin decât bărbații. Declarația misogină a fost făcută în Parlamentul European de către un deputat polonez conservator. Janusz Korwin-Mikke consideră că femeile trebuie să câștige mai puțin pentru că sunt mai slabe, mai mici decât bărbații și mai puțin inteligente. 


Remarca politicianului a venit în cadrul dezbaterilor despre diferența ce există între salariile europene, bazată pe sexul salariaților. Înainte de "a dovedi" diferența prin faptul că femeile sunt mai slabe și mai puțin inteligente decât bărbații, Korwin-Mikke a pus câteva întrebări la care tot el a dat răspunsuri, în aceeași manieră misogină: "Știți care este cel mai bun loc luat de femei, fete, la olimpiada de fizică teoretică? Locul al 800-lea. Știți câte femei se află în top 100 cei mai buni jucători de șah? Niciuna". 


Fosta jucătoare de șah, grandmaster în domeniu, maghiara Judit Polgar, ar avea ce să îi spună la acest subiect. Până una alta, replica i-a fost dată polonezului de către deputata spaniolă a Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților Iratxe Garcia Perez: "Domnule deputat, ghidându-ne după opinia dumneavoastră, eu nu ar trebui să am dreptul să mă aflu aici în calitate de deputat. Știu că vă doare și vă preocupă că femeile pot sta astăzi aici în Parlament ca să reprezinte cetățenii europeni pe picior de egalitate cu dumneavoastră. Sunt aici ca să apăr femeile europene de bărbați ca dumneavoastră". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1982 secunde