Cuba, pregătită să ia parte la soluționarea crizei din Venezuela

142
Cuba, pregătită să ia parte la soluționarea crizei din Venezuela - cuba-1558123079.jpg

Articole recomandate

Cuba s-a declarat, joi, pregătită să contribuie la căutarea unei soluții în Venezuela, cu ocazia unei vizite la Havana a șefei diplomației canadiene, Chrystia Freeland, relatează AFP. 


"Cuba confirmă dispoziția sa de a participa la inițiative care promovează dialogul respectuos cu guvernul Venezuelei pe baza respectării suveranității statelor, principiilor dreptului internațional", a scris într-un comunicat Bruno Rodriguez la finalul unei discuții private cu Chrystia Freeland. 


Havana a reafirmat, de asemenea, respingerea "folosirii sau amenințării cu folosirea forței și aplicării de sancțiuni economice coercitive unilaterale care au consecințe umanitare". 


Fără să respingă o intervenție militară, Washingtonul și-a înmulțit în ultimele luni sancțiunile financiare împotriva unor demnitari ai guvernului condus de Nicolas Maduro, aliat istoric al Havanei, pentru a încerca să îl forțeze să renunțe la putere. 
Înainte a ajunge pe insula comunistă, Chrystia Freeland a subliniat importanța pentru Canada și Cuba de "a se reuni pentru a discuta despre criza economică, politică și umanitară din Venezuela și despre activitatea care trebuie depusă pentru a face față acesteia". 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4211 secunde