Cod galben de ninsori pentru opt regiuni din Bulgaria

122
Cod galben de ninsori pentru opt regiuni  din Bulgaria - codgalbendeninsoribulgaria-1515933007.jpg

Articole recomandate

Ministerul Afacerilor Externe atenționează cetățenii români că, în conformitate cu datele transmise de Institutul bulgar de Meteorologie și Hidrologie, opt regiuni din Bulgaria sunt sub cod galben de ninsori, potrivit unui comunicat.

Este vorba despre regiunile Montana, Vrața, Loveci, Gabrovo, Pazardjik, Plovdiv, Smolyan și Kârdjali, iar precipitațiile din aceste zone pot crea, în combinație cu rafalele de vânt, troiene de zăpadă, se arată în documentul citat.

"Se recomandă să se urmărească cu atenție situația din zonele respective, iar șoferii să conducă preventiv, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară și indicațiile/semnele organelor de control aflate la fața locului. Pe perioada instituirii codului de atenționare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri care traversează aceste regiuni să fie închise circulației rutiere", precizează MAE.

Toți cei interesați, persoane fizice și firme de transport, pot obține informații despre starea vremii de pe site-ul www.weather.bg, informații despre starea actuală a drumurilor de pe aplicația gratuită LIMA (momentan doar în limba bulgară) www.lima.api.bg, de pe pagina de Internet a Agenției "Infrastructura Rutieră" – www.api.bg și non-stop de la numărul de telefon 070013020. În cadrul API funcționează, pe parcursul întregului an, în regim non-stop, Centrul Situațional, care colectează și sintetizează datele privind situația drumurilor republicane/publice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 17 Decembrie 2017
Stire din Monden : Călătoriți la greci? MARE ATENȚIE!
Duminică, 17 Decembrie 2017
Stire din Social : ALTE VEȘTI PROASTE DE LA METEOROLOGI!
Pagina a fost generata in 0.3637 secunde