X
X
Mai multe ştiri online:

Cel puțin 113 mineri au murit îngropați de vii într-o mină abandonată de jad din Myanmar

Ştire online publicată Joi, 02 Iulie 2020. Autor: Cuget Liber Online.
Cel puțin 113 persoane și-au pierdut viața joi într-un accident produs într-o mină abandonată de jad situată în nordul Myanmar, după ce prăbușirea unui versant a îngropat de vii un grup de mineri care lucrau în mod ilegal, au informat surse oficiale citate de EFE, preluată de Agerpres.
Accidentul s-a produs pe când minerii săpau pentru a extrage jadul din versanții excavați ai unei mine din Hpakant, o localitate izolată din statul Kachin, a informat Departamentul Pompierilor pe pagina sa de Facebook.


Potrivit Departamentului, accidentul s-a produs la ora locală 8:00 și a cuprins cele cinci parcele abandonate unde căutătorii ocazionali lucrează în condiții precare.


Într-un bilanț actualizat, pompierii au ridicat numărul deceselor la 113 victime, deși nu au fost recuperate decât 26 de trupuri neînsuflețite.


Accidente similare se produc în mod frecvent în această țară.


În aprilie anul trecut, cel puțin 54 de persoane au murit în urma unei alunecări de teren survenită la o altă mină din Hpakant, situată la 800 de kilometri nord de capitala Naypyidaw.


ONG Global Witness a denunțat în 2015 situația precară în care lucrează căutătorii de jad în aceste zăcăminte dezafectate. Ei sunt de multe ori exploatați de grupări de gherilă, lorzi ai drogurilor, traficanți de droguri sau de paramilitari.


Myanmar este ce mai mare producător mondial de jadeit, o varietate foarte apreciată de jad care se extrage în principal din munții Kachin.
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Vineri, 18 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!" 17015 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!"
Economie
Sambata, 19 septembrie Foto : Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși! 2632 vizite, 0 comentarii Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși!
Social
Marti, 15 septembrie Foto : Fostul primar Marian Iordache a trecut în eternitate! Cum putea fi salvat 1560 vizite, 0 comentarii Fostul primar Marian Iordache a trecut în eternitate! Cum putea fi salvat
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1505 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.3586 secunde