Casa Albă confirmă moartea fiului preferat al lui Osama bin Laden

151
Casa Albă confirmă moartea fiului preferat al lui Osama bin Laden - casa-1568571309.jpg

Articole recomandate

Casa Albă a confirmat, sâmbătă, lichidarea lui Hamza bin Laden, fiul preferat al lui Osama bin Laden, prezentat drept succesorul acestuia la conducerea Al-Qaida și al cărui deces a fost raportat prima dată de mass-media americane la sfârșitul lui iulie, informează Reuters. 


Potrivit unui comunicat al Președinției americane, Hamza bin Laden a fost ucis într-o operațiune contrateroristă care a avut loc în regiunea afgano-pakistaneză. 


"Uciderea lui Hamza bin Laden nu doar lasă Al Qaida fără importante abilități de conducere și fără o simbolică legătură cu tatăl lui, ci și subminează importante activități operaționale ale grupării", se spune în comunicat. 


Hamza bin Laden era considerat fiul preferat, respectiv succesorul desemnat, al lui Osama bin Laden, fondatorul rețelei aflate la originea atentatelor de la 11 septembrie 2001. Inclus pe lista neagră a SUA a persoanelor acuzate de terorism, tânărul în vârsta de circa 30 de ani a murit, susțineau trei responsabili americani citați, la sfârșitul lui iulie, de NBC. Canalul preciza că sursele sale nu au furnizat detalii suplimentare privind locul sau data morții și nici nu au precizat dacă SUA au jucat un rol. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3454 secunde