Cardul de sănătate devine obligatoriu de mâine pentru anumite servicii medicale

221
Cardul de sănătate devine obligatoriu de mâine pentru anumite servicii medicale - 1-1593537091.jpg

Articole recomandate

De miercuri, cardul de sănătate devine obligatoriu pentru spitalizarea continuă și de zi, pentru serviciile paraclinice și la farmacie, dar nu este necesar la medicul de familie și la medicul din ambulatorul de specialitate și nici pentru serviciile de urgență, potrivit Digi24.


Din 1 iulie, cardul de sănătate devine obligatoriu pentru spitalizarea de zi sau continuă, pentru investigații paraclinice, precum RMN-ul sau ecografia, și pentru eliberarea medicamentelor de la farmacie.


Pentru serviciile de urgență, așa cum s-a întâmplat și până acum, nu este nevoie de card de sănătate.


La medicul de familie și la policlinică, românii vor avea nevoie de card de sănătate abia din 30 septembrie, iar până atunci aceștia pot oferi în continuare consultații de la distanță.


"Această consultație la distanță este acordată de medicul specialist sau medicul de familie dacă acesta consideră că poate fi acordată la distanță. Dacă medicul consideră că pacientul trebuie să vină în cabinet pentru o consultație, este decizia medicului. Dacă în urma acestor consultații pacientul primește o prescripție medicală, fie ea și online, pacientul trebuie să valideze cu cardul primirea acestor medicamente", a declarat Mihaela Tănase, purtătorul de cuvânt al CNAS.


"Pacienții vor putea să-și ridice rețeta strict utilizând cardul de sănătate, la fel și cei care au calitatea de împuternicit. Adică, eu, dacă merg la farmacie să ridic o rețetă scrisă pe numele dumneavoastră, voi putea face asta doar cu cardul de sănătate, nu îmi voi mai putea folosi buletinul", a explicat Ionuț Blejan, farmacist.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1543 secunde