Captură record de solzi de pangolin

367
Captură record de solzi de pangolin - 07pen-1549973886.jpg

Articole recomandate

Autoritățile malaeziene au confiscat aproape 30 de tone de solzi de pangolin, un mamifer al cărui comerț este interzis, reprezentând o captură estimată la aproape 2 milioane de dolari, în cadrul unei razii desfășurate într-o uzină și un depozit, au anunțat reprezentanții Poliției și ai unor organizații care militează pentru protejarea mediului înconjurător, informează AFP.

Organizația malaeziană Traffic, care monitorizează comerțul ilegal cu animale, a salutat marți această operațiune comună a Poliției și a agenților cu rol de protejare a naturii din statul Sabah de pe insula Borneo. Este vorba despre "cea mai importantă captură" realizată până în prezent în Malaezia, au subliniat reprezentanții Traffic.

Au fost descoperite aproximativ 1.800 carcase de pangolini congelate în trei containere frigorifice, alți 572 de pangolini congelați integral, 61 de pangolini care trăiau în cuști și 361 de kilograme solzi de pangolini, a precizat Poliția din această țară.

Agenții care protejează natura în statul Sabah au fost alertați și au făcut o percheziție într-o uzină și un depozit joi, potrivit unui comunicat dat publicității de Omar Mammah, oficial al poliției locale.

Malaezia depune eforturi pentru a combate braconajul și traficul cu pangolini, mamiferul cel mai afectat de comerțul ilegal cu animale pe plan mondial.

Acest mic furnicar cu coadă lungă este o specie protejată și reprezintă singurul mamifer de pe Terra care este acoperit cu solzi. Solzii sunt foarte apreciați în China și în Vietnam, unde sunt considerați un remediu pentru multe afecțiuni, în timp ce carnea pangolinilor este la rândul ei apreciată.

Din august 2017, aproximativ 40 de tone de carcase de pangolini au fost confiscate, potrivit autorităților indoneziene.

"Nicio specie amenințată nu poate să reziste unei exploatări de această amploare", a declarat Kanitha Krishnasamy, directoarea organizației Traffic pentru Asia de Sud-Est.

Poliția a arestat un bărbat de 35 de ani suspectat că ar fi administrat acea uzină și că ar face parte dintr-o organizație ilegală, ce se bazează pe o rețea de braconaj și de distribuție locală, activă în zonă de șapte ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8735 secunde