Candidează la 100 de ani!

149
Candidează la 100 de ani! - 100jhrigeliselliselheiseauskirch-1555235596.jpg
Mulți oameni abia așteaptă pensia ca să se odihnească. Nu este și cazul unei nemțoaice de 100 de ani, care s-a hotărât să candideze pentru un post de consilier local, în orașul ei. Fostă profesoară de sport, Lisel are drept principal obiectiv redeschiderea piscinei locale, închise în 2011.


Adeptă a unui stil de viață sănătos, Lisel Heise, militează de mult timp pentru redeschiderea piscinei municipale. Dar până acum i s-a părut că nimeni nu voia să o asculte. De când a depășit pragul centenarului vocea ei este mai bine ascultată, spune femeia.


"Adesea tăiau microfonul când începeam să vorbesc despre piscină. Și mă opream, nu avea rost să vorbesc. Dar acum am 100 de ani, sunt într-o poziție diferită. Am șansa să deschid gura și să spun ceva", spune Lisel Heise.

Fosta profesoară este o figură binecunoscută și îndrăgită în orășelul cu 8.000 de locuitori. Iar totul vine în avantajul mișcării locale din partea căreia candidează, orientată către protejarea mediului și implicarea civică.

"Suntem foarte fericiți să o avem pe Lisel Heise în echipă. Ne-a adus publicitate astfel încât să putem să ne comunicăm mai bine intențiile, iar mesajul nostru să ajungă la cât mai mulți oameni", a declarat Helga Buermann - lider al mișcării Wir für Kibo.

Bunică și străbunică, Lisel își dorește foarte mult să poată face ceva pentru tineri. Și le spune tuturor care a fost secretul longevității sale.

"Ca să ajungi la 100 de ani, le spun tuturor, să aibă o viață sănătoasă când sunt tineri, să facă sport, să mănânce corect și să își antreneze creierul", spune Lisel Heise.


sursa: digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3662 secunde