Budapesta va bloca în continuare aderarea Ucrainei la NATO

170
Budapesta va bloca în continuare aderarea Ucrainei la NATO - budapesta-1575596155.jpg

Articole recomandate

Budapesta va înceta să blocheze aderarea Ucrainei la NATO doar după ce drepturile etnicilor maghiari din Transcarpatia sunt restabilite la nivelul existent înaintea adoptării legii ucrainene a educației, prin care s-a redus accesul minorităților la învățământ în limba maternă, a declarat, miercuri, la Londra, ministrul de Externe ungar, Peter Szijjarto, citat de MTI. 
Szijjarto a spus că țara sa este interesată ca Ucraina sa fie o țară stabilă, democratică și sigură. 


"Cu cât Ucraina este mai puternică și mai stabilă, cu atât situația etnicilor maghiari din Transcarpatia este mai bună", a subliniat șeful diplomației ungare. 


Potrivit acestuia, drepturile etnicilor maghiari au fost încălcate grav în mandatul precedentului președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, iar presiunea asupra lor a continuat să sporească recent "într-o manieră disimulată, cu ajutorul poliției secrete ucrainene". 


La finalul lunii octombrie, Peter Szijjarto anunța că Budapesta s-a opus adoptării unei declarații comune a ambasadorilor statelor membre ale NATO cu privire la Ucraina întrucât documentul nu obliga această țară să reintroducă drepturile de care fusese privată minoritatea maghiară. Szijjarto a explicat că țara sa nu este pregătită să sacrifice interesele unui număr de 150.000 de etnici maghiari din vestul Ucrainei de dragul unor considerente geopolitice. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6695 secunde