Brexit-ul este un risc real pentru sănătatea copiilor

287
Brexit-ul este un risc real pentru sănătatea copiilor - brexitvoteprotesters23-1548150094.jpg

Articole de la același autor

Brexit-ul constituie un risc real pentru sănătatea copiilor din Marea Britanie, punând sub semnul întrebării recrutarea de medici specialiști și accesul la fonduri pentru cercetare, relevă un raport citat marți de Press Association.


"Intrăm într-o perioadă de schimbare și incertitudine. Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană creează preocupare în ce privește accesul la importante fonduri europene pentru sănătatea copiilor și potențialul impact negativ asupra accesului la medicamente și la alte forme de tratament", notează Colegiul regal de pediatrie (RCPCH), care a realizat studiul.


Președintele RCPCH, profesorul Russell Viner, a salutat "prioritatea acordată de guvern sănătății copiilor", dar a atras atenția că au apărut "riscuri semnificative", din cauza "nesiguranței politice generate de Brexit", care creează "îngrijorări legitime" în ce privește recrutarea de cadre medicale specializate în pediatrie și accesul la medicamente și fonduri europene vitale pentru cercetarea medicală.


"Guvernul trebuie să ia măsuri chiar acum pentru a asigura că se acordă prioritate resurselor umane din pediatrie și investițiilor în cercetare pentru sănătatea copiilor, pentru a minimaliza potențialul impact negativ al Brexit-ului", a menționat Viner.
RCPCH salută inițiativele pentru copii ale guvernului de la Londra cum sunt combaterea obezității și a tulburărilor psihiatrice, dar cere mai multe măsuri în privința sărăciei în rândul copiilor, menționând efectele negative ale tăierilor de fonduri publice pentru sănătate.


Sărăcia și inegalitățile în rândul copiilor "pot distruge mare parte din actualele progrese", a afirmat prof. Viner, potrivit căruia lipsurile "sunt un factor major de contribuție la o stare de sănătate precară și pot duce la abuzul de alcool sau droguri, obezitate, probleme mintale și deces".




Sursa: Agerpres




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4647 secunde