Boris Johnson a rămas fără majoritate în Parlamentul de la Londra

Marţi, 03 Septembrie 2019
151
​​Guvernul premierului britanic Boris Johnson a pierdut, marți, majoritatea în Parlament, după ce conservatorul Phillip Lee a demisionat, alăturându-se Partidului Liberal Democrat, scrie AFP. 


"Guvernul conservator promovează într-o manieră agresivă un Brexit dăunător. Acesta pune în mod inutil în pericol viețile și nivelul de trai, dar și integritatea Marii Britanii", și-a explicat decizia, într-un comunicat, Phillip Lee care s-a mutat în banca opoziției chiar în momentul în care Boris Johnson susținea o declarație în fața Parlamentului.


În discursul susținut în Camera Comunelor, premierul Boris Johnson a declarat că își dorește continuarea negocierilor privind ieșirea Marii Britanii din Blocul comunitar, dar a spus că planurile unor parlamentari conservatori de a bloca din punct de vedere legal un Brexit fără Acord pe 31 octombrie va "distruge orice șansă de a negocia un nou Acord". 


Liderul Partidului Laburist, principala formațiune de opoziție, a declarat, în urma demisiei lui Lee, că partidul lui Boris Johnson "nu are mandat, nu are morală și, începând de astăzi, nici majoritate". 


Boris Johnson i-a cerut reginei Elizabeth a II-a suspendarea Parlamentului pentru a evita o decizie legislativă prin care să fie blocată ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit. Boris Johnson speră să reușească astfel să retragă Marea Britanie din Uniunea Europeană în orice condiții, inclusiv fără niciun acord Brexit.


Pagina a fost generata in 0.0997 secunde