Belgia și Germania solicită o nouă reuniune a Consiliului de Securitate al ONU

171
Belgia și Germania solicită o nouă reuniune a Consiliului de Securitate al ONU - belgia-1558031943.jpg

Articole recomandate

Belgia, Germania și Kuweit au solicitat, miercuri, organizarea unei reuniuni de urgență a Consiliului de Securitate pentru a discuta despre reapariția luptelor în regiunea de nord-vest a Siriei, potrivit informațiilor furnizate de surse diplomatice de la ONU, transmite AFP. 


Forțele guvernamentale siriene și aliații ruși au intensificat, de la sfârșitul lunii aprilie, atacurile în provincia Idleb, făcând să planeze teama iminenței unei ofensive pe scară largă pentru reluarea controlului asupra acestei regiuni. 


Rusia s-a opus, vineri, oricărei poziții comune a Consiliului de Securitate în cadrul unei reuniuni cu ușile închise solicitate tot de Kuweit, Germania și Belgia. La încheierea acestei reuniuni, 11 din cele 15 state ale Consiliului și-au exprimat profunda îngrijorare față de agravarea situației din provincia Idleb. 


De la sfârșitul lunii aprilie, regimul sirian și aliatul său rus și-au intensificat bombardamentele în regiunea de sud a provinciei Idleb și în nordul regiunii învecinate Hama, teritorii controlate de Hayat Tahrir al-Cham (HTS, fosta ramură siriană a Al-Qaida) și de alte grupări jihadiste.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3314 secunde