Aviația americană șterge de pe fața Pământului o insulă, ascunzătoare pentru teroriști. Au fost lansate 36 de tone de bombe

260
Aviația americană șterge de pe fața Pământului o insulă, ascunzătoare pentru teroriști. Au fost lansate 36 de tone de bombe - qanus28420500-1568371681.jpg

Articole recomandate

Armata americană a lansat 36 de tone de bombe asupra unei insule de pe fluviul Tigru, în Irak, pe care o consideră "infestată" de combatanți din Statul Islamic (SI), potrivit unui comunicat de presă. Imaginile surprinse din aer arată cum insula este pur și simplu ștearsă de pe fața Pământului.
Înregistrarea video din aer surprinde imagini șocante: fiecare metru pătrat al insulei Qanus, de pe fluviul Tigru, în provincia Salah ad Din în nordul Irakului, este măturat de bombe lansate din avioane F-15 și F-35.


Zeci de explozii au loc pe această limbă de pământ de câțiva kilometri pătrați, acoperită de vegetație, iar coloane de fum se ridică peste tot.


Atacul a avut loc pe 10 septembrie 2019, iar avioane aparținând Forțelor aeriene americane (US Air Force) au lansat 36 de tone de bombe de tip GBU-31 - de o tonă fiecare - ghidate prin GPS, scrie News.ro.


Bombardamentul pare că a acoperit întreaga suprafață a insulei - combatanții SI probabil că nu au avut nicio șansă dacă se aflau acolo.


"Iată ce se întâmplă atunci când (avioanele) noastre de tip F-15 și F-35 lansează 36 de tone de bombe asupra unei insule infestate de Daesh", acronimul arab al SI, a scris, în engleză și în arabă, un purtător de cuvânt al Operațiunii Inherent Resolve - operațiunea americană în Irak și Siria - într-un mesaj postat pe Twitter, sub pictograma unui avion de turism, total nepotrivită.


Operațiunea a fost realizată de avioane de vânătoare aparținând US Air Force - venerabilele F-15E, însoțite de F-35A invizibile pe radar, nou-nouțe - și nu cu bombardiere de tip B-52H, experte în așezarea unor covoare de bombe, desfășurate în regiune.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7695 secunde