Autoritățile din Hubei ridică restricțiile de călătorie după 2 luni de izolare

188
Autoritățile din Hubei ridică restricțiile de călătorie după 2 luni de izolare - wuhan-1585044543.jpg

Articole recomandate

Restricțiile asupra călătoriilor la distanță care sunt în vigoare din ianuarie în provincia Hubei din China, epicentrul pandemiei de coronavirus, vor fi ridicate miercuri, se arată într-o informare a guvernului regional, citată de DPA, potrivit Agerpres.


Relaxarea călătoriilor în afara provinciei nu se va aplica deocamdată și pentru Wuhan, orașul unde a izbucnit pandemia, se mai menționează în mesaj.


"Începând cu 25 martie, la miezul nopții, controalele în trafic asupra celor care pleacă din Hubei vor fi eliminate, cu excepția (orașului) Wuhan", adaugă informarea.


Însă numai locuitorii considerați sănătoși vor putea într-o primă fază să se deplaseze liber.


Autoritățile regionale au adăugat că vor reevalua situația din Wuhan, orașul chinez cel mai puternic lovit, pe baza circumstanțelor viitoare.


Agenția France Presse, care citează de asemenea autoritățile locale, relatează că restricțiile de călătorie pentru Wuhan ar urma să fie ridicate la 8 aprilie.


Această regiune cu 56 de milioane de locuitori a fost plasată în carantină la sfârșitul lunii ianuarie. Dar restricțiile sunt progresiv ridicate după o vizită în luna martie a președintelui Xi Jinping.


Numărul de noi cazuri a fost extrem de scăzut în ultimele săptămâni în Hubei, chiar dacă o contaminare suplimentară a fost raportat marți la Wuhan de Ministerul Sănătății.


Persoanele care vor să intre sau să iasă din Hubei sau din Wuhan o vor putea face la datele prevăzute, dacă prezintă pe telefonul mobil un cod QR 'verde'. Oferit de autorități, el atestă că nu sunt infectate cu noul coronavirus.


Școlile vor rămâne însă închise pentru moment.


De luni, locuitorii din Wuhan au permisiunea de a reveni la muncă, iar transportul public a fost reluat.


La nivel național, China a raportat marți 78 de noi cazuri de COVID-19, dintre care 74 sunt persoane venite din străinătate. Această tendință ridică temeri privind un al doilea val de contagiune în țară.


Șapte decese au fost înregistrate, toate la Wuhan, conform bilanțului oficial al Ministerului Sănătății.


În total, 427 de cazuri importate au fost semnalate în China. Aproape toate noile contaminări de pe teritoriul chinez vizează de acum aceste persoane care vin din afară, în contextul în care epidemia pare sub control în țară.


Numeroase orașe au adoptat reguli stricte pentru a-i pune în carantină pe nou-veniți, inclusiv Beijingul.


Începând de luni, toate zborurile internaționale către capitală sunt deviate spre alte aeroporturi chineze, unde pasagerii sunt supuși unor controale sanitare sporite. Doar pasagerii testați negativ pot ajunge apoi în capitala chineză.


Autoritățile de la Beijing au anunțat marți că orice persoane care ajunge în oraș va fi supusă unui test de depistare biologică începând de miercuri.


Cu peste 80.000 de cazuri și 3.277 de decese înregistrate oficial, China este a doua cea mai îndoliată țară din lume din cauza noului coronavirus, după Italia.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7292 secunde