ATENTATE SRI LANKA: O nouă explozie la un cinematograf, bilanțul victimelor a ajuns la 359

364
ATENTATE SRI LANKA: O nouă explozie la un cinematograf, bilanțul victimelor a ajuns la 359 - explozieparis187042800-1556103048.jpg
Poliția din Sri Lanka a anunțat miercuri că a procedat la o explozie controlată a unui scuter suspect parcat în apropiere de popularul cinematograf Savoy din capitala țării, Colombo, relatează agenția Reuters. Potrivit sursei, nu erau explozibili în vehicul.


Măsura poliției survine în contextul atentatelor sinucigașe care au avut loc duminică în biserici din Negombo, Batticaloa și Colombo și în trei hoteluri de cinci stele din capitala srilankeză, atacuri revendicate de gruparea Stat Islamic (SI).


Potrivit unui nou bilanț difuzat de poliție și citat de DPA, numărul morților a ajuns la 359, după ce mulți dintre răniți au decedat ca urmare a rănilor. Alți peste 400 de răniți se află în continuare în spital, dintre care unii în stare critică.

Ministerul de Externe srilankez a indicat că 34 de străini au fost identificați printre cei uciși, iar alți 14 sunt încă necunoscuți.

Miercuri, urmează să aibă loc, în condiții stricte de securitate, funeraliile multora dintre cei care și-au pierdut viața din cauza atentatelor.

Conform poliției, alte 18 persoane au fost arestate între timp noaptea trecută în legătură cu atacurile sângeroase, sporind la 60 numărul total al celor reținuți.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4273 secunde