Retragere în Siria

Ankara îndeamnă SUA să facă uz de influența lor pe lângă forțele kurde

219
Ankara îndeamnă SUA să facă uz de influența lor pe lângă forțele kurde - ankara-1571602084.jpg

Articole recomandate

Turcia a lansat un apel Statelor Unite să facă uz de influența lor pe lângă forțele kurde pentru ca acestea să se retragă fără incidente din nord-estul Siriei conform unui acord menit să pună capăt ofensivei turce, a declarat, sâmbătă, pentru AFP, purtătorul de cuvânt al președinției turce, Ibrahim Kalin. 
"Ținem la acest acord. El prevede retragerea lor în termen de cinci zile și le-am solicitat colegilor americani să facă uz de influența și legăturile lor pentru a se asigura că luptătorii kurzi vor pleca fără incidente", a afirmat Ibrahim Kalin. 
Un acord obținut, joi, de vicepreședintele american Mike Pence, în cursul unei vizite la Ankara, prevede suspendarea pentru 120 de ore a ofensivei turce lansate la 9 octombrie și încetarea operațiunii dacă forțele kurde din Unitățile de Protecție ale Poporului (YPG), considerate teroriste de Ankara, se retrag în acest termen din zonele frontaliere Turciei din nord-estul Siriei. 
Pe lângă retragerea YPG, acordul prevede crearea unei "zone de securitate" de 32 km în interiorul teritoriului sirian, chiar dacă lungimea acestei zone, pe care președintele turc Recep Tayyip Erdogan o dorește să se întindă pe 444 de kilometri, rămâne de definit. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9992 secunde