Ankara amenință cu o nouă operațiune în Siria, la est de Eufrat

182
Ankara amenință cu o nouă operațiune în Siria, la est de Eufrat - ankara-1563913398.jpg

Articole recomandate

Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat, luni, că, în cazul neinstituirii unei zone de securitate în nordul Siriei și dacă amenințările la adresa Turciei vor continua, Ankara va lansa o operațiune militară la est de Eufrat, transmite Reuters. 
Turcia se află în discuții cu SUA în vederea stabilirii unei zone de securitate la granița sa, în zona de nord-est a Siriei, regiune în care SUA sprijină miliția kurdă YPG, pe care Ankara o consideră organizație teroristă. 


Într-un interviu acordat postului TGRT Haber, Cavusoglu a mai afirmat că speră să se ajungă la un acord cu trimisul special american pentru Siria, James Jeffrey, sosit în vizită la Ankara. 


Șeful diplomației turce a menționat că, recent, se înregistrează o încetinire a dialogului dintre Ankara și Washington privind crearea zonei de securitate. El a precizat că Ankara a comunicat Washingtonului că nu ar trebui să utilizeze luptele din provincia Idlib din nord-vestul Siriei ca pretext pentru nerespectarea propunerii privind instituirea unei zone de securitate.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7032 secunde