Angela Merkel susține prelungirea controalelor la frontiere

144
Angela Merkel susține prelungirea controalelor la frontiere - angela-1521557849.jpg

Articole recomandate

Cancelarul german Angela Merkel susține prelungirea controalelor la frontierele țării, după expirarea termenului din luna mai, a declarat purtătorul de cuvânt guvernamental Steffen Seibert, transmite DPA. 


"Cancelarul Angela Merkel și ministrul de Interne, Horst Seehofer, au convenit că o prelungire a controalelor la frontierele germane este necesară în prezent", a indicat Seibert, afirmând că nu există protecție suficientă la granițele externe ale Uniunii Europene. 


Germania a reintrodus controale la frontiere în septembrie 2015, în contextul valului masiv de migranți care au intrat în țară pe la granița cu Austria. Controalele sunt efectuate pe trei autostrăzi transfrontaliere și în locuri alternative în regiunea de graniță. 


Într-un interviu acordat cotidianului "Die Welt", ministrul german de Interne, Horst Seehofer, a declarat că frontierele din interiorul UE trebuie menținute sub supraveghere până când cele externe vor fi protejate și securitatea pe ansamblul UE va fi întărită. 


Anul trecut, au fost reținute 16.000 de persoane în timp ce intrau ilegal în Germania. Dintre acestea, în jur de 7.000 au fost expulzate ulterior. 


În prezent, șase state din Spațiul Schengen au restabilit temporar controalele la frontiere. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Martie 2018
Stire din Economie : Știri din Uniunea Europeană
Vineri, 16 Martie 2018
Stire din Economie : Condamnați-mă!
Pagina a fost generata in 0.3372 secunde