Amenințare pentru români? Boris Johnson promite să reducă nivelul imigrației dacă va câștiga alegerile

198
Amenințare pentru români? Boris Johnson promite să reducă nivelul imigrației dacă va câștiga alegerile - amenintarepentruromani-1575832422.jpg

Articole recomandate

Premierul britanic Boris Johnson a promis să reducă nivelul imigrației dacă Partidul Conservator va câștiga alegerile din 12 decembrie, dar a subliniat că în general nu se opune ideii ca în Regatul Unit să sosească și să lucreze străini, transmite Reuters.
Britanicii se prezintă la vot joia viitoare în cadrul unui scrutin care va decide și soarta Brexitului. 


"Numărul imigranților se va reduce pentru că noi vom putea să controlăm sistemul în felul acesta. Și nu cred că este corect să avem o abordare lipsită de control și de limite în acest domeniu", a spus șeful executivului de la Londra.


Johnson a adăugat că se va concentra pe scăderea nivelului imigrației, dar a precizat că prioritate vor avea imigranții calificați, care pot avea o contribuție reală la dezvoltarea economiei britanice.


Regatul Unit a organizat alegeri în mai 2015 și iunie 2017, iar la referendumul din iunie 2016 a votat în proporție de 52% pentru ieșirea din Uniunea Europeană. Scrutinul din 2017 s-a dovedit dezastruos pentru Partidul Conservator, formațiune condusă la acea vreme de fostul premier Theresa May, conservatorii pierzând majoritatea în parlament.


Decizia Theresei May de a convoca alegeri anticipate, în speranța consolidării majorității sale, a lăsat guvernul de la Londra incapabil de a-și asigura sprijinul parlamentar pentru acordul de Brexit negociat cu UE.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4773 secunde