Amendă de 3600 de euro și 24 de ore de închisoare pentru folosirea telefonului la volan

198
Amendă de 3600 de euro și 24 de ore de închisoare pentru folosirea telefonului la volan - on18matailgating56831100-1552983120.jpg

Articole recomandate

România are cele mai periculoase șosele din Uniunea Europeană, iar conform statisticilor pe șoselele din țara noastră piere în fiecare an echivalentul a 1% din populația Capitalei.


Anul trecut, România a raportat o rata de 98 de de persoane decedate în accidente rutiere la fiecare milion de locuitori, scrie capital.ro. Aceasta rata din România a crescut în 2015 fața de 2014, când a fost de 91 persoane decedate/un milion de locuitori.


Viteze excesivă este unul dintre principalele motive ale accidentelor. Dacă în România majoritatea radarelor fixe nu funcționează în alte țări acestea sunt foarte eficiente și descurajează șoferii să mai apese pedala de accelerație.

Spre exemplu în Germania, poliția folosește un radar denumit Enforcement Trailer. Acesta detectează mașinile care depășesc viteza legală și realizează două fotografii: una cu un cadrul general al mașinii și una în care fotografiază de aproape plăcută de înmatriculare. Datele obținute sunt transmise printr-o conexiune wireless la internet către departamentul de poliție, care validează informațiile și emite amenzile aferente. În Anglia și Franța, astfel de radare sunt la ordinea zilei, iar amenzile sunt usturătoare.

În Arabia Saudită, poliția deghizează radarele, astfel încât să nu fie obervate de șoferi, iar acestea sunt foarte performante. Spre exemplu, aceste pot detecta viteza, dacă șoferul schimbă bandă obsesiv, dacă nu păstrează distanța regulamentară etc. Camerele performante îî detectează la fel de ușor pe cei care vorbesc la telefonul mobil, care citesc SMS-uri sau care nu poartă centura de siguranță. În această țară folosirea telefonului mobil la volan se pedepesește cu închisoarea (24 de ore) și amendă de 3.600 de euro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8535 secunde