Alegeri europarlamentare 2019. Britanicii și olandezii, primii la vot

190
Alegeri europarlamentare 2019. Britanicii și olandezii, primii la vot - alegeri-1558646596.jpg

Articole recomandate

Cetățenii cu drept de vot din Uniunea Europeană aleg, în perioada 23-26 mai, viitorul Parlament European, primul pas dintr-un proces care va schimba conducerea principalelor instituții ale UE în cursul acestui an, transmite agenția Reuters, consultată de Agerpres. 


Primii dintre cei 427 de milioane de alegători europeni care s-au prezentat la vot sunt britanicii și olandezii, care au făcut acest lucru, ieri, 23 mai. 
Regatul Unit nu ar fi trebuit să participe la acest vot, dar este obligat întrucât Brexitul a fost amânat. Nu este așteptat niciun exit-poll în Regatul Unit, în Olanda, aseară, urma să fie difuzat unul, dar rezultatele oficiale vor fi anunțate în seara zilei de duminică, 26 mai. 
Astăzi, vor vota alegătorii din Irlanda, iar sâmbătă, cei din Slovacia, Letonia și Malta. În Republica Cehă, votul se va desfășura în două zile, vineri și sâmbătă. 
În conformitate cu practicile naționale, celelalte 21 de state membre vor vota duminică, 26 mai. De la ora 16.00 GMT, vor fi publicate exit-poll-uri și rezultate preliminare din Germania, cea mai mare țară din Uniunea Europeană. Franța, a doua ca mărime, va urma la ora 18.00 GMT. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1827 secunde