Stelian Gima: „Avem în vedere bazele sportive și centrele de agrement nefuncționale”

de Cuget Liber Joi, 13 Mai 2021 510
Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Stelian Gima a participat joi, alături de prefectul județului Constanța, Silviu Iulian Coșa, viceprimarul municipiului Constanța, Florin Cocargeanu și directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța, Mariana Solomon, la o ședință de lucru cu Annamaria Bogya, secretar de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului și Csongor Oltean, secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului.
Discuțiile s-au concentrat pe identificarea celor mai bune soluții necesare dezvoltării domeniilor tineretului și sportului de la nivelul județului Constanța precum și redarea circuitului județean, a bazelor sportive și centrelor de agrement, nefuncționale în prezent.
„Discuția cu reprezentanții autorităților centrale a fost una constructivă, care a vizat mai multe paliere, inclusiv sprijinirea de către autoritățile locale, în limita competențelor legale, a reabilitării și reintroducerii în circuit, a bazelor sportive și centrelor de agrement nefuncționale în prezent. Totodată ni s-a solicitat și am acceptat în avans, implicarea în implementarea Strategiei Naționale de Tineret dar și în procesul de descentralizare. Dacă în ceea ce privește domeniul «sport», Consiliul Județean Constanța a alocat în bugetul județului, suma de un milion de lei, destinată finanțărilor nerambursabile acordate de autoritățile locale, domeniul «tineret» este și el în atenția conducerii. Astfel, alături de președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, încă de la începutul anului, am purtat discuții cu reprezentanții Digital Nation, cu privire la posibila includere a 300 de tineri din județul Constanța, în programul «Burse Generația Tech». Urmând modelul proiectului pilot pe care Digital Nation l-a derulat în parteneriat cu Primăria Capitalei și Centrul pentru Tineret al Municipiului București, studiem fezabilitatea implementării acestui proiect și la nivelul județului nostru, pentru ca tinerii constănțeni să poată beneficia de cursuri de specializare în competențe digitale și programare, având ca finalitate pentru absolvenții acestor programe de perfecționare, obținerea de internship-uri sau joburi la angajatorii locali”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Stelian Gima.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei