Aveți o mașină vopsită în două sau mai multe culori? Iată ce spune RAR!

de Florentina BOZÎNTAN Marţi, 02 Martie 2021 822
O întrebare pe care reprezentanții Registrului Auto Român o primesc în mod frecvent este dacă un autoturism poate să fie vopsit în două sau mai multe culori și cum se va proceda cu menționarea noii caracteristici în cartea de identitate a vehiculului. Potrivit specialiștilor RAR, sunt anumite reguli care trebuie respectate în momentul în care se menționează culorile în cartea de identitate a vehiculului, inclusiv când sunt mai multe culori sau nuanțe.
„Potrivit Directivei 2007/46/CE, cele 10 culori de bază care pot fi înscrise în cartea de identitate a vehiculului (CIV) sunt: alb, galben, portocaliu, roșu, violet, albastru, verde, gri, maro și negru. Dacă pe vehicul se regăsesc două culori, ambele vor fi înscrise în CIV, numai dacă ele sunt în proporții aproximativ egale. În caz contrar, se înscrie doar culoarea predominantă.
Dacă pe vehicul se regăsesc mai mult de două culori sau dacă acestea nu sunt culori liniare, ci nuanțe, în CIV se înscrie culoarea predominantă și mențiunea «multicolor». În cazul particular al autovehiculelor utilizate pentru transportul persoanelor în regim de taxi, a doua culoare se va înscrie în CIV numai dacă aceasta se regăsește integral pe cel puțin următoarele elemente: plafon, stâlpi, capote/hayon. După vopsirea sau colantarea vehiculului în culoarea sau culorile preferate, trebuie să vă prezentaţi la sediul unei reprezentanțe RAR pentru modificarea culorii în CIV”, au arătat specialiștii.
Documentele necesare la RAR pentru modificarea CIV în urma schimbării culorii vehiculului: cerere activitate RAR (cererea se va completa olograf de către solicitant pe propria sa răspundere și va fi semnată în prezența angajatului RAR care efectuează activitatea); actul de identitate al solicitantului; cartea de identitate a vehiculului în original. În cazul în care solicitantul activității nu este și proprietarul vehiculului, acesta va trebui să prezinte un act de reprezentare legală: delegație dacă deținătorul este persoană juridică sau împuternicire notarială dacă deținătorul este persoană fizică. Pentru modificarea culorii în cartea de identitate a vehiculului este necesară efectuarea unei programări.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei