30 de ani de la înființarea Regimentul 53 Rachete Antiaeriene "Tropaeum Traiani"

de Florentina BOZÎNTAN Miercuri, 02 Iulie 2014 474
Regimentul 53 Rachete Antiaeriene "Tropaeum Traiani" din Medgidia a celebrat 30 de ani de la înființare. Cu această ocazie, luni, 30 iunie, au avut loc o serie de activități festive, în prezența locțiitorului șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general maior Ion Ungureanu, comandantului Flotei, comandor Tiberiu Codan, comandantului Diviziei 2 Infanterie "Getica", general de brigadă Petrică-Lucian Foca, comandantului Diviziei 1 Infanterie "Dacica", general de brigadă Cătălin Tomescu. De asemenea, au fost prezenți reprezentanți din partea Statului Major General, Statului Major al Forțelor Terestre, cadre militare în rezervă, personalități ale administrației publice locale, precum și familiile militarilor.

A avut loc un ceremonial militar și religios, au fost decernate decorații, medalii și diplome și au fost prezentate ordinele privind înaintarea în grad a unor militari din cadrul regimentului. De asemenea, au fost prezentate echipamente militare din dotare și au fost vizionate imagini relevante pentru istoria regimentului.

Invitații au asistat și la dezvelirea plăcii comemorative "1984 - 2014", la monumentul din incinta unității și la desfășurarea exercițiului tactic "Blue Shield 14". La exercițiu au participat militari și jandarmi din cadrul regimentului, Batalionului 911 Infanterie, Batalionului 345 Artilerie și Detașamentului de Jandarmi Medgidia, care au executat trageri de exercițiu, cu cartușe de manevră, cu armamentul și tehnica de luptă din dotare.

Totodată, cu ocazia acestui eveniment, la Cercul Militar Medgidia a avut loc un spectacol omagial la care au participat Ansamblul folcloric "Doina Dobrogei", Ansamblul folcloric de dansuri tradiționale tătărăști "Karasu" și trupe de dansatori și cântăreți ai Casei de Cultură "I. N. Roman".

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei