CEC Bank poate deveni competitor pe piaţa bancară

de Madalina PETRESCU Joi, 08 Octombrie 2020 118
În cadrul dezbaterilor de la "Banking Forum”, desfăşurat joi în mediul online, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu a anunţat că este nevoie de CEC Bank pe piaţa financiar-bancară şi că vrea să o modernizeze. Prin intermediul ei pot fi atrase anumite finanţări de la Comisia Europeană, a mai spus ministrul. 

„În ceea ce priveşte activele financiare ale statului, avem cu adevărat o strategie la care ne gândim pentru perioada următoare. Ştiţi foarte bine că în ceea ce priveşte Eximbank este fuziunea cu Banca Românească care a fost făcută înainte de a prelua acest mandat. Vreau să facem această fuziune să fie de success. Vrem să modernizăm CEC. Este clar că poate să fie un competitor important pe piaţa financiar - bancară şi trebuie modernizată. Strategii există. Urmează această Bancă de Dezvoltare, care va veni în România. Va începe în 2022. Atunci cred că va fi activă", precizat ministrul Cîţu. 

CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi active de peste 36 miliarde lei, la sfârşitul primului semestru din 2020.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei