Criza economică, siluită la Constanța

Consiliul Județean aruncă 565.000 lei pe flori și mobilier de bar

1147
Consiliul Județean aruncă 565.000 lei pe flori și mobilier de bar - 7d6c62ea0678cd5e18d7158ddfcbef2d.jpg
Cine spune că România trece printr-o criză economică severă vorbește prostii. Nu știe ce spune, este idiot sau… nu trăiește în Constanța, republica unde recesiunea este batjocorită de autorități în fel și chip.
Se vorbește tot mai mult prin Guvern că autoritățile locale din țară vor fi obligate să concedieze oameni, să reducă cheltuielile la maximum deoarece nu mai există bani, iar Executivul nu mai are fonduri să le susțină activitatea.
Dacă majoritatea primăriilor și consiliilor județene și-au făcut deja proiecte pentru a gestiona banul public cât mai bine și mai eficient pe timp de criză, la malul mării bătaia de joc la adresa buzunarelor constănțenilor este în plin avânt, direct proporțional practic cu declinul economic. Iar maestrul de ceremonii este Consiliul Județean.
După ce, în iunie, CJC a cumpărat scaune și mese pentru Pavilionul Expozițional Constanța în valoare de 1.129.500 lei, fără TVA, luna trecută a copt o licitație de aproape 500.000 lei pentru achiziționarea de echipamente de bucătărie, tot pentru Pavilionul Expozițional.
Iată că, și în august, Consiliul Județean a mai pus la cale două licitații, tot atât de oportune pe timp de criză.
Poate vă întrebați pe ce se vor mai duce sutele de mii de lei din banii publici. Vă spunem noi. Pe echipament și mobilier de bar și pe plante decorative. Dar să o luăm treptat.
Pe site-ul de achiziții publice suntem informați că CJC organizează o licitație pentru achiziționarea de Echipamente și mobilier de bar pentru dotarea Pavilionului Expozițional. Suma scoasă la bătaie este de 194.000 lei (aproape două miliarde lei vechi pentru cei care nu s-au obișnuit cu ronii). Data limită până la care s-au putut depune ofertele a expirat vineri.
O altă licitație, organizată de CJC în același timp cu cea de mai sus, privește achiziționarea de "plante decorative și sistem automat de udare a plantelor, pentru obiectivul Teatru de Vară Soveja". Acest contract este în valoare de 371.500 lei (3,71 miliarde lei vechi) și putem pune pariu de pe acum de cine va fi câștigat. Nu vreau să mă erijez în Mama Omida, dar în cărțile de administrație publică locală constănțeană mi s-a arătat la ceas de seară o firmă care începe cu POMA și se termină în COST. Știți voi cine e și ce vrea. Ca cerință de calificare, CJC spune că firma câștigătoare va trebui să fi avut cel puțin un contract de acest gen în valoare de 300.000 lei, fără TVA. La câți bani a muls firma ce se arată ca și câștigătoare din fondurile publice ale Constanței, sunt sigur că suma asta nu este decât un jalon pus în caietul de sarcini de care se vor împiedica potențialii contracandidați.
Așadar, prin urmare, constatăm că încă 565.000 lei vor zbura, luna asta, din vistieria județului Constanța pentru flori și mobilier de bar. Halal criză, să ne trăiască!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6063 secunde